W skrócie
- Zaproszone osoby mogą dodawać pliki i foldery do twojego folderu
- Wpuść każdego, kto ma link, albo tylko wybrane osoby
- Zaproszone osoby mogą zmieniać lub usuwać tylko to, co same dodały
- Widzisz, kto co dodał, i zawsze możesz wszystko usunąć
- Wszystko pozostaje prywatne, tak jak reszta twoich plików
- W płatnych planach
Co widzą zaproszone osoby
Po otwarciu linku widzą twój folder i wszystko, co jest w środku.
Mogą kliknąć Wyślij, żeby dodać pliki lub całe foldery, albo po prostu przeciągnąć je na stronę. Mogą też tworzyć nowe foldery przyciskiem Nowy folder.
Kto może co zmieniać
Żeby pliki wszystkich były bezpieczne, każda osoba może zmieniać nazwy, przenosić lub usuwać tylko to, co sama dodała.
Działa to tylko po zalogowaniu. Jeśli ktoś doda pliki bez logowania, nie będzie mógł ich potem zmienić ani usunąć, ale ty nadal możesz.
Folder należy do ciebie, więc w każdej chwili możesz zmienić nazwę, przenieść lub usunąć wszystko, co się w nim znajduje.
Kto co dodał
W Moje pliki przy wszystkim, co dodał ktoś inny, widać, od kogo pochodzi, na przykład Dodane przez [email protected]. Jeśli ta osoba nie była zalogowana, pojawi się Dodane anonimowo przez link.
Warto wiedzieć
- Pliki dodane przez innych zajmują twoje miejsce na dane, więc pilnuj, ile go jeszcze zostało.
- Możesz to zakończyć w każdej chwili. Ponownie otwórz Udostępnij dla folderu, kliknij Edytuj i wyłącz Zezwól na edycję. Możesz też kliknąć Dezaktywuj, żeby całkowicie wyłączyć link.
- Jeśli twój płatny plan wygaśnie, linki nadal będą działać, ale do czasu odnowienia będzie można tylko przeglądać i pobierać pliki.
- Pliki są zamykane na urządzeniu osoby, która je wysyła, zanim w ogóle je opuszczą, więc nawet VeilShare nie może zajrzeć do środka.
Współpracuj nad plikami w pełni prywatnie
Udostępnione foldery, do których inni mogą wysyłać pliki, są dostępne w naszych płatnych planach.
Zobacz plany